Ήταν Κυριακή απόγευμα και ήμουν καλεσμένη μαζί με τα παιδιά μου στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα, σε μια συνάντηση γνωριμίας με το Μουσείο και με την εταιρία Παπαδοπούλου, προκειμένου να μας παρουσιάσει τα νέα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου με γεύση κακάο και σοκολάτα.
Για μένα, που μένω αρκετά μακρυά από το κέντρο της Αθήνας, κάθε βόλτα προς το κέντρο μαζί με τα παιδιά είναι ολόκληρη εκδρομή. Γιατί ξεκινάμε με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια παίρνουμε το μετρό που μας οδηγεί στον προορισμό μας. Οπότε αυτό από μόνο του είναι για τα παιδιά μια πρώτη διασκέδαση. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, που ήθελα πραγματικά να δουν πολύ τα παιδιά μου – εγώ το είχα επισκεφθεί παλιότερα για δουλειά -.
Τι είναι το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από τη προσχολική ήδη ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους, θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στη κοινότητα που ζουν.
Στο Μουσείο θα βρει κανείς συλλογές, εκθέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσω των οποίων, τα παιδιά, κατανοούν στοιχεία του πολιτισμού, της ιστορίας, της τέχνης, της επιστήμης, του φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων σχέσεων.
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεργάζεται με σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς σε διάφορα προγράμματα και παράλληλα είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό, με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το Σαββατοκύριακο για παιδιά από 1-12 χρονών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποιες από τις συλλογές, να εξερευνήσουν τους χώρους του Μουσείου και μαζί με την εταιρία Παπαδοπούλου να φτιάξουν τα δικά τους μπισκότα στην κουζίνα του Μουσείου. Την ίδια ώρα, εμείς οι μαμάδες μάθαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τη διατροφική αξία του μπισκότου, και δοκιμάσαμε και το νέο μπισκότο Μιράντα με κακάο και λαχταριστή σοκολάτα! Είναι πλούσιο σε δημητριακά, σε φυτικές ίνες, με 24 μόνο θερμίδες ανά μπισκότο και – πάντοτε με μέτρο – μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή πρωινού μαζί με γάλα ή ένα σνακ για το σχολείο.
Α… και μάθαμε και κάτι άλλο!
Η ιστορία του μπισκότου ξεκινάει από πολύ παλιά. Μάλιστα μερικοί το τοποθετούν και περί τα 10.000 χρόνια πίσω με αφετηρία την Κίνα. Η ονομασία του μπισκότου προέρχεται από τη λατινική φράση «bis-cuit» που σημαίνει 2 φορές ψημένο!