Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό παγωτό, γρήγορα και εύκολα και χωρίς παγωτομηχανή με δύο μόνο υλικά. Ένα υγιεινό καλοκαιρινό σνακ!
Τα παγωτά έχουν την τιμητική τους και τα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να τα μετράνε. Είναι νόστιμα λοιπόν, δροσιστικά και πάνε παντού. Επιπλέον είναι το καλύτερο επιδόρπιο για τα μικρά. Άρα; Άρα δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο από ένα χωνάκι ή ένα μπολάκι παγωτό.
Το μόνο που θα πρέπει να έχετε προνοήσει να κάνετε είναι να κόψετε σε μικρές ροδέλες 2 – 3 ώριμες μπανάνες και να τις φυλάξετε στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα. Οι φυτικές ίνες στις μπανάνες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και προωθούν την καλή υγεία του εντέρου. Επιπλέον, το εν λόγω «παγωτό» είναι χαμηλό σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν το βάρος τους.
Βασική συνταγή – Υλικά
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες σε ροδέλες, παγωμένες από την κατάψυξη
- 50 mL γάλα (ζωικό ή φυτικό)
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε ένα ή και περισσότερα από τα εξής υλικά: 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας/ 1 κ.γλ. μέλι / 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο/ 1 κ.σ. σκόνη κακάο/ μισή κούπα παγωμένες φράουλες
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα υλικά μέσα σε ένα multi.
- Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά. Μπορείτε να το απολαύσετε αμέσως. Για πιο σφιχτή υφή μπορείτε να το μεταφέρετε σε ένα κατάλληλο δοχείο και να το αφήσετε στην κατάψυξη για 30 – 60 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Εάν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε με κομματάκια μαύρης σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή το σιροπι της αρεσκείας σας.