Τι θα λέγατε για μια λαχταριστή τάρτα Citrus να γλυκαθούμε λίγο;
ΥΛΙΚΑ – Τι θα χρειαστούμε;
Για την τάρτα
- 200 γρ. αλεύρι (μισό-μισό λευκό & αλεύρι χαρουπιού)
- 120 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 αυγά
Για την κρέμα εσπεριδοειδών
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού /μανταρινιού & λεμονιού (ιδανικά μισό-μισό)
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.τ.σ corn flour (αραιωμένο με 4 κ.τ.σ. νερό)
Για τη μαρέγκα
- 4 ασπράδια αυγών
- 60 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ – Ώρα για δουλειά!
Ανακατέψτε, το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανιλίνη και το αλάτι και τέλος προσθέστε το αλεύρι.
Ζυμώστε καλά και στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλαστή σε λεπτό φύλλο.
Στρώστε το σε στρογγυλή φόρμα ή φορμάκια τάρτας και κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι .
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180c για 10’.
Στο μεταξύ, ζεστάνετε το χυμό εσπεριδοειδών με τη ζάχαρη, προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε μαρέγκα με ένα σύρμα ή στο μίξερ και αφού σφίξει προσθέστε και την ζάχαρη άχνη.
Τέλος απλώστε σε κάθε βάση τάρτας την κρέμα εσπεριδοειδών και από πάνω την μαρέγκα, κάνοντας κυματιστά σχέδια με ένα κουτάλι ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Δώστε χρώμα στην μαρέγκα ψήνοντας την τάρτα στην πάνω σχάρα στο γκριλ στο φούρνο για λίγα δευτερόλεπτα.
Καλή όρεξη!